Dagens : torsk med skinka och gräslök, potatis/matkorn, råkost o päron med chokladyoghurt 2013-04-21

 
Torsk med skinka och gräslök 4 port.
 
ca 700 g torsk
lite salt och socker
180 g strimlat rökt skinka
ca ½ dl hackad gräslök
1,5 dl vispgrädde
0,75 dl vit vin
1 msk senap ( söt/stark)
1 dl riven parmesan
 
Sätt ugnen på 200 grader. Salta och sockra fisken lätt och lägg i en ugnsform. Blanda ihop grädde, vin, senap, gräslök, ost och skinka. Häll blandningen över fisken och ugnsstek ca 20 minuter. Servera med potatis/ mat havre och råkost.
 
 
 
Päron med chokladyoghurt 2 port.
 
½ burk (410 g ) päron i sockerlag
100 g turkisk yoghurt
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 dl vispgrädde
0,5 msk socker
0,5 tsk vaniljsocker
 
Sikta kakao i yoghurten samt blanda med socker och vaniljsocker. Vispa grädden med socker och vaniljsocker.
Skär päronen i 4 delar på längden och lägg några bitar i serveringsglas. Skeda i lite chokladyoghurt och grädde. Några bitar päron igen samt ett lager på chokladyoghurt och överst lite grädde.
 
Hej Då !!!!!!!!!!!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0