Dagens: rödbetsbiffar med keso och lingonsylt 2013-04-30

 
Rödbetsbiffar  14 st.
 
0,25 dl vatten
0,5 dl kikärtsmjöl
½ riven rödlök
ca 250 g rivna rödbetor
0.5 dl krossade solroskärnor 
0.5 dl havregryn
0.5 dl sojamjöl
0.5 tsk salt
0.5 tsk timjan
2 ägg
 
Blanda vatten och kikärtsmjölet i en skål. Skala och riv löken och rödbetorna och lägg i skålen. Krossa solroskärnorna grovt i en mortel och häll i. Häll i havregryn, sojamjöl, salt och timjan. Vispa äggen lätt och blanda med resten i skålen. Rör om. Stek biffarna i en plättlagg i medelvärme. Servera t ex med keso och lingonsylt.
 
 
De blev riktigt, riktigt goda...var lite feg med kryddningen som vanligt men man kan ha lite mer salt och timjan...
detta kommer jag absolut att göra om.....det är roligt när man prövar sig fram med olika ingredienser och lyckas med att det blir riktigt bra. !!!
 
Och till efterrätt blev det:
 
saftig och god päron....
 
Hej Då !!!!!!!!!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0