Dagens mat: Sparrispaj och äpplepaj 2013-04-27

 
Sparrispaj 3 pers.
 
Botten:
färdig smördeg
Fyllning:
1 bunt färsk grön sparris
3 ägg
120 g smetana
0,5 tsk salt
0,5 tsk timjan
2 msk dijon senap
150 g riven mozzarella
 
Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut färdig smördeg och lägg i formen ( 12x35 cm ) på botten och kanterna. Skala sparrisen ca 2-3 cm från toppen neråt. Koka sparrisen i lättsaltat vatten ett par minuter. Dela dem och lägg på formen på tvären. Blanda ihop 2 ägg, smetana, salt, timjan och senapen. Blanda i osten. Häll blandningen över sparrisen. Pensla kanterna med uppvispad ägg. Grädda i 200 grader i mittersta falsen ca 20-30 minuter.
Servera med god sallad.
 
Sallad: lite plocksallat, tomat, gurka, röd paprika sås: ca 1 dl gräddfil, lite vit balsamvinäger, salt och socker. Blanda och häll över grönsakerna.
 
 
fick tips från systemet att:
passar bra med sparrispaj....och en dam i affären hörde detta och blandade sig i diskussionen och berättade att hon har bott i Österrike och alltid druckit detta med sparris....och det var gott tillsammans.!!!
 
det blev smördeg x2 idag men....
 
 
Smördegsäpplepaj 6-7 pers.
 
Botten:
färdig smördeg
Fyllning:
hade ca 2 dl aprikosmarmelad
2 rätt så stora äpple
lite florsocker
 
Rulla ut smördegen på en bakpapper. Lägg på aprikosmarmelad men lämna ca 2-3 cm från kanterna. Skala och skiva äpplen och lägg på. Strö över lite florsocker. Grädda i 200 grader ca 20 minuter. Servera med florsocker och vispad vaniljvisp.  
 
 
Gott !!!!!
 
Hej Då !!!!!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0