Dagens frukost 2013-04-17

 
Har sett flera recept om mikrokakor dvs. muggkakor.....och i fredags var det recept i Metro av Susanna Backman.... gjorde en variant av hennes recept ....
 
Morotskaka i mugg 1 st. (1 st. kaffekopp)
 
1 ägg
1 msk lättkesella
1,5 msk kokosmjöl
2 msk mandelmjöl
0,5 msk stevia strö
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk kanel
1 msk finriven morot
2,5 msk mjölk
Frosting: ca 2-3 tsk mascarpone/Philadelphia
                ca 2 tsk kesella
                lite stevia
                finriven morot
                hackad mandel
 
Smörj en mugg/kaffekopp med naturell olja. Mixa ihop alla ingredienser och häll i muggen. Kör i mikron ca 2-3 minuter på full effekt. Vänd muggen uppochner på en tallrik, lägg lite frosting på och dekorera med lite finriven morot och hackad mandel.
Så här såg det ut:
 
 
det blev riktigt god !!!!!!!!!!!!!
 
Hade sett andra recept och prövade göra : chokladmuggkaka
 
 
Chokladmuggkaka 2 st. (kaffekopp) 
 
1 ägg
1 dl havregryn
1/4 banan
1 msk honung
½ dl mjölk
1 krm bakpulver
2 tsk kakao
 
Smörjde kuppen och mixade allt ihop. Koppen in i mikron 2,5 minuter.
 
kan blev inte alls lika poröst utan mera fastare och stabbigare.............
 
kommer nog göra flera med det första receptet som grund och variera den..........
 
Hej Då !!!!!
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0