Dagens meny: paella á la Kristiina samt hallon -vitchoklad skum 2012-09-30

Det var länge sedan jag gjorde Paella och idag blev det á la Kristiina. Ingen hos oss gillar musslor mm så det blev lite enklare variant av Paella.
 
 
Paella á la Kristiina 6 port.
 
2 msk olja
1 hackad gul lök
3 dl ris
6 dl hönsbuljong ( vatten + 2 st buljongtärningar)
0,5 g saffran
4 st kokta kycklingfiléer ( kokade de i hönsbuljong ca 30 minuter)
ca 125 g frysta sockerärter
1 röd paprika
1 gul paprika
lite herbamare örtsalt
1 tsk ramslök
lite persilja
 
Fräs hackad gul lök och ris i olja i en kastrull tills allt blir en aning brunt. Tillsätt buljongen och saffran. Rör om väl och koka riset enl. paketet ( mitt ris behöver bara 10 minuter ). Dela kokta kycklingsfiléer i mindre bitar och värm de i riset mot slutet av koktiden tillsammans med ärterna. Garnera med skivad paprika ramslök och persilja.
Man kan garnera också med musslor och räkor.
 
 
 
 
Hallon - vitchoklad skum 6 port.
 
garnering: ca 1 l färska hallon 
4 msk florsocker
skum: 100 g vit choklad
1 dl vispgrädde
1 dl gräddfil
1 dl smetana
2 msk vaniljsocker
riven skal av ½ citron
 
Blanda hallon med florsocker och låt dem gosa till sig. Smält vitchokladen i vatten bad. Vispa grädden. Vispa i en anna skål gräddfil och smetana med vaniljsocker och riven citronskal. Blanda i chokladen och sist vispad grädde. Lägg lite hallon på botten av portionsskålar sedan skum och lite hallon och skum igen.  Servera genast.
 
Hej då !!!!!

Kommentarer
Postat av: Åsa

Oh, god! Nä, jag säger inget mer nu men äpplet, trots sin svenskhet, smakar plötsligt inte alls gott ;-)

Svar: Äpple är ju gott och håller läkarn borta...
Megane

2012-10-09 @ 13:23:42
URL: http://missmeistersmat.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0