Dagens gott gotti gott gott 2012-09-25

Gjorde lite Italien inspirerad : Edamame fave e pancetta ( edamamebönor och ital. bacon) och detta blev så gott!!!
 
 
Edamame fave e pancetta 1 port.
 
ca 80 g edamamebönor (utan skidor)
80 g tärnad pancetta
20 g broccoli
lite Herbamare örtsalt
0,5 tsk olivolja
2 msk smör
 
Stek pancetta i en stekpanna utan fett, tillsätt därefter olivolja, edamamebönor och broccoli i småbitar. Smaka av med herbamare och lägg i smöret, vänd runt och servera. Hittade till en gul tomat.  
 
Bakade igen med "grahamssurdeg". Den är bra och har ny Graham den 3:dje på gång...(lämnar alltid ca 1-2 dl från sudegen och börjar mata den så den blir en ny Graham...) 
 
 
Dinkelbröd 2 stora
 
600 g vatten
20 g jäst
375 g grahamssurdeg (Graham den 2:a)
150 g mörkt muscovadosocker
35 g honung
drygt 1 kg dinkel ekologiskt
30 g havssalt
 
Lägg jästen i småbitar i en stor skål. Häll vatten över och vispa så att jästen löser sig. Tillsätt grahamssurdeg, muscovadosocker och honung. Blanda i dinkelmjöl och salt och arbeta degen ca 10 min i maskin dubbelt för hand. Lägg över degen i en oljad plastlåda med lock. Låt degen jäsa i lådan ca 2 timmar. Dela degen till 2 och arbeta inte mycket med den utan försök få två limpor av den på en bakpappersklädd plåt. Sätt ugnen på 250 grader och ställ en galler på botten av ugnen. Häll kokande vatten på en ugnsfat och ställ den längst in i ugnen. Ställ in bröden i ugnen och sänk värmen till 175 grader. Grädda bröden i ca 35 - 45 minuter eller brödets innertemperatur är ca 98 grader. Mina blev tjocka så jag hade de nog ca 45-50 minuter. 
 
brödet jäste bra som man kan se....
 
det är ju så gott med varm brödskiva med smör som smälter...och ett glas mjölk...
 
 
Hej då !!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0