Dagens bakning : Macarons, dinkelbröd och chokladmuffins med Pätkis/Mintcrisp

När jag gör macarons blir det alltid äggulor över och till sist slänger jag dem -slöseri . Hittade i ICA flytande vita och tänkte att man kanske kan använda det i bak mm.
Tog 100g flytande vita och gjorde mina lakrits macarons som jag brukar - så här brukar de se ut:
Snygga med "hals" som det ska och smakar utmärkt......
Så här ser dagens lakrist macarons ut:
Smaken är inget fel på men utsende---- de blev frasiga och sprack ------
tror att den flytande vitan inte passar till att baka macarons med men ska pröva göra maränger med den så vi får se hur de ser ut sedan............
 
Fick ev en arbetskompis en burk med surdegsgrund och har matat den lite och äntligen bakade med den.
Dinkelbröd 2 st.
 
25 g jäst
3 dl vatten
2 dl surdegsgrund
2 msk hela kummin
2 dl grahamsmjöl
ca 7 dl dinkelmjöl
0,5 dl solrosolja
+ mjöl till bakning
 
Smula sönder jästen i en bunke och rör i 37 gradigt vatten. Tillsätt surdegsgrunden. Tillsätt salt ( grunden som jag fick var redan rätt så salt så jag tog inget mer) om så behövs och kummin. Tillsätt mjölsorterna och arbeta in oljan. Lägg degen i en oljad plastbunke med lock. Låt jäsa ca 1 timme. Arbeta inte degen utan dela den till två och vänd bitarna två gånger så att det blir lite avlånga bröd med hjälp av extra mjöl. Lägg  bitarna på bakpappersklädd plåt och låt jäsa lite till ( ca 30- 45 min). Sätt ugnen på 250 grader och ställ en ugnsform med vatten på botten på ugnen. Sätt in brödet i nedersta delen av ugnen och grädda ca 10 minuter. Sänk värmen till 200 grader och grädda ca 15-20 minuter till.
 
Som ni kan se blev brödet väldigt luftigt och har jäst bra!
Varm bröd med smakrik ost och ett glas mjölk..............mmmmmmmmmmmmmm
Hade några Pätkis ( mjölkchokladöverdragen minttryffel) och gjorde Chokladmuffins med Pätkis (receptet se 2012-08-07). Synd att man kan inte köpa Pätkis i Sverige....
Hade bara 9 pätkis kvar så tog till mintcrisp choklad som jag fick på Matbloggarträffen på Truth.
Den passade väldigt bra ha i muffins.....

med pätkis och
 

med mintcrisp
 
man kan ju garnera dessa men tycker att ibland smakar de mycket bättre utan...........
 
Régalez-vous !!!!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0