Dagens meny: nötrullader á la Italien, blomkålsmos, sallad och hallon-yoghurt dessert 2012-10 21

Gjorde nötrullader inspirerad av italienska köket ( fanns inte fläskytterfilé i affären utan det blev nötytterfilé) och en arbetskamrat pratade förra veckan om blomkålsmos/puré så blev sugen på det också. Lite sallad till och till efterrätt blev det hallon-yoghurt dessert.
 
Nötrullader á la Italien  6 port.
 
ca 850 g nötytterfilé
1 paket bacon ; delat på mitten =16 bitar
1 dl hackade soltorkade tomater
1 kruka hackad färsk basilika
 
sås:
 4 dl vatten
1 pressad vitlöksklyfta
3 msk honung
halv köttbuljongtärning
1 lagerblad
3 msk brunsås redning
 
Låt ytterfilén stå i rumstemperatur ca 1 timme. Skiva den i 16 st skivor ( ca 1,5 cm tjocka) och banka till dem. Lägg tomat,
basilika
och bacon
på och rulla ihop dem och fäst med en cocktailsticka.
Brun dem runt om i en stekpanna.
Lägg i en vid kastrull/stekpanna vatten, pressad vitlöksklyfta, honung, buljongtärning, lagerblad och låt koka upp. Lägg sedan i rulladerna och låt sjuda ca 15 minuter. Lyft ur rulladerna och tillred såsen med brun redning.
 
 
Blomkålsmos 6 port.
 
1 stor ( ca 750 g ) blomkål
1 vitlöksklyfta
3 msk grädde
2 msk smör
lite Herbamare örtsalt
lite svartpeppar
 
Ansa blomkålen och bryt den i buketter. Koka blomkålen och vitlöksklyftan i lättsaltat vatten tills blomkålen är färdig ( ca 15 minuter). Häll bort vattnet och låt rinna av. Pressa blomkålen med grädde, smör, Herbamare samt lite svartpeppar. (För slätare mos mixa blomkålen).
 
 
Sallad: 1 kruka krispsallad, 2 st avocado, en bit gurka och en liten röd lök.
 
 
 
Hallon-yoghurt dessert 4 port.
 
botten:
90 g havrekex ( ta gärna mer tyckte att det blev för lite)
ca 0,5 dl ljummet kaffe
mellan:
3 dl vatten
0,5 dl socker
250 g frysta hallon
3 msk outspädd svartvinbärssaft
0,5 dl vatten
2 msk potatismjöl
toppen:
1 dl vispgrädde
2 dl matyoghurt
1 msk socker
1 tsk vaniljsocker
 
Botten: smula kexen något och lägg på botten av serveringsskål/ glas. Fukta dem med kaffe.
Mellan: häll vatten och socker i en kastrull och låt koka upp. Häll i frysta hallon ( spara några till dekoration) och saften. Låt koka upp. Ta kastrullen från plattan. Blanda vatten och potatismjöl och strila i kastrullen. Lägg kastrullen på plattan igen och låt koka upp. Strö lite socker på och låt svalna i kallt vattenbad.
Toppen: vispa grädden. Blanda i yoghurten, socker och vaniljsocker.
 
Häll avsvalnad hallonkräm på kexsmulorna och sist yoghurt/grädde. Dekorera med hallon. 
 
Blev riktigt nöjd med dagens mat ; köttet smakade så gott....och blomkålsmoset är inte så dumt den heller....
efterrätten var lagom sött och lagom mättande.....
 
Hej då !!!!
 
 

Kommentarer
Postat av: Rebecka

Dom här ska jag prova vid tillfälle! :) Älskar rullader man fyller med godsaker, eller biffar proppade med godsaker! Mmmm, nu blir jag lite hungrig igen!

2012-11-01 @ 22:18:17
URL: http://halv8hosmig.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0