Dagens meny: kassler med ananas, kokt potatis och rivna morötter med apelsin samt dansk äppelkaka 2012-10-14

Lilla J och svärmor på söndagsmiddag som vanligt. Jag och svärmor gillar kassler och det var länge sedan vi hade det.
 
före ugnen...
 
Kassler med ananas 6 port.
 
ca 900 g rökt kassler
2 burkar ananas i sin egen juice á 220 g netto
3 dl vispgrädde
1 tsk sambal oelek
1 tsk tomatpuré
1 tsk söt/stark senap
 
Sätt ugnen på 200 grader. Skiva kasslern i ca 0,5 cm tjocka skivor. Låt ananasringar rinna av. Varva kassler och ananas i en ugnsform. Vispa grädden och smaksätt den med sambal oelek, tomatpuré och senap. Bre grädden över kasslern och grädda i 200 grader ca 20-25 minuter tills utan fått fin färg. 
Servera med potatis eller ris och råkost.
 
rev några morötter och hade en apelsin i bitar med....
 
Till efterrätt blev det dansk äppelkaka med vaniljvisp. (Receptet se 2011-09-18)
 
före ugnen....
efter ugnen och....
på tallrik med vaniljvisp.....världens godaste äppelkaka......
 
Mätt och belåten....
 
Hej då !!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0