Dagens meny: Slottstek, kokt potatis, svartvinbärsgéle, smörgåsgurka samt hallonkompott med smulor 2012-11-11

Stora J älskar kött i alla formen men slottstek är väl kanske numero uno !! ( receptet 2011-09-18)
 
Efterrätt blev hallonkompott med smulor. 
 
Hallonkompott med smulor 4 port.
 
250 g frysta hallon
1 dl rörsocker
Vaniljvisp:
2,5 dl kyld vaniljvisp
50 g vit choklad
1 tsk vaniljsocker
Smulor:
25 g smör
2 msk rörsocker
½ dl havregryn
2 msk vetemjöl
½ krm salt
1 krm bakpulver
 
Smält samman hallon och socker i en kastrull. Låt svalna. Vispa vaniljvispet fluffigt. Hacka vit choklad och smält försiktigt i micron, ca 30 sekunder. Rör den slät och ringla ner i vaniljvispet under vispning samt vaniljsockret. Lägg smör i bitar, socker, havregryn, vetemjöl, salt och bakpulver i en bunke. Blanda samman med fingrarna till smulor. Lägg över i en torr stekpanna på medelvärme och stek smulorna gyllene. Låt dem svalna. Varva vaniljvisp, kompott och smulor i glas. Garnera med vit choklad. ( receptet är från Leva&Bo nr 45/2011 och ändrade från svartvinbär till hallon...)
 
Mätta och belåtna en stund och sedan var det kaffe/te med Prinsesstårta (köpt)...
Stora J älskar prinsesstårta....
 
Hej då !!!
 
P.S imorgon får man köra dubbelpass på gymmet efter detta...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0