Dagens meny: Italiensk pastasallad med kycklingsaltimbocca, Mjölkchokladmousse med saltlakrits och Rabarber -jordgubbskaka 2012-05-06

Gjorde italiensk sallad och kycklingsaltimbocca ( se recept 12-04-06). Det är lätt mat och så gott!!



Efterrätten blev: Mjölkchokladmousse med saltlakrits ( recept från Leva&Bo nr 18/2012). 

Mjölkchokladmousse med saltlakrits 6 port.

200 g mjölkchoklad (hade Fazers blå)
1,5 msk Baileys
2 äggulor
4 dl vispgrädde
toppning:
6 turkiska peppar

Stöt karamellerna till smulor. Hacka chokladen i bitar och smält i micro eller över vattenbad. Ta av värmen, låt svalna något och rör i äggulorna och Baileys. Rör om några minuter med en slev. Låt svalna ca 15 minuter, rör om då och då. Vispa upp grädden så att den får mjuk konsistens, inte allt för hård. Vänd först en klick grädde med chokladen med en slickepott och sedan resten av grädden. Vänd med stora mjuka tag så att du inte tappar luften i grädden. Lägg i portionsskålar, toppa med smulor av lakrits och servera. 

Bakade till kaffe/te en rabarber -jordgubbskaka.


Rabarber -jordgubbskaka 10-12 bitar beroende på storlek

½ L jordgubbar
½ L rabarberbitar
1 dl socker
smet:
150 g rumsvarmt margarin
1,5 dl socker
2 ägg
1 dl mjölk
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 200 grader. Rensa jordgubbarna och skala och skiva rabarbern till ca 1 cm tjocka bitar. Blanda med socker. Vispa margarin och socker. Tillsätt ett ägg i taget och vispa mellan. Blanda vetemjöl med bakpulver och vaniljsocker. Varva med mjölken i smeten. Lägg jordgubbar/rabarber på botten på en ugnsfat ( hade 38,5x25,5 cm) klädd med bakpapper. 
 

Klicka smeten på ( den flyter ihop).  Grädda i 200 grader i nedersta falsen ca 25 minuter. Servera med vaniljvisp.


Régalez-vous!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0