Dagens lunch och andra trevligheter 2012-05-29

Åkte till stan för att leta efter en väska till mig. Hade fått pengar på mors dag för en ny väska...

Hittade en och fick 25 % rabatt på den också så riktigt lyckad inköp...väskan är blå läder, lagom stor/liten och har kostat 499:- (- 25%=375 kr bra va!!!)

 
min ny väska fin va!!!!!!!

Gick till Saluhallen och på vägen dit stötte på en trut.


den landade på toppen av parasollen men kanade fint neråt och stod en stund och funderade ........

Köpte en grillad kyckling och gjorde en sallad:

grillad kyckling, isbergssallat, emmentalerost i bitar, svarta oliver, gurka, tomat och en pressad apelsin som dressing.........Gott!!!!

Köpte lite torkade jordgubbar, blåbär och tranbär på Kungstorget och åkte hem sedan och bakade en kardemummakaka ( receptet är från :Söta dagar / the Hummingbird bakery) samt småkakor med jordgubbar och vit choklad.



Kardemummakaka

10 st kardemummakapslar
200g rumsvarmt margarin ( i orig receptet smör)
2,25 dl socker
3 st stora ägg
3,25 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
0,25 tsk salt
0,25 dl créme fraiche

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en brödform och pudra med vetemjöl. Dela kardemummakapslarna och ta ut fröna. Släng kapslarna och krossa fröna i en mortel. Vispa margarin med kademummafröna och socker lätt och luftigt. Tillsätt äggen ett i taget och vispa ordentligt efter varje. Skrapa ner smeten från kanterna och vispa så att allt kommer med. Sikta ihop mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt och häll dessa torra ingredienser i äggsmeten i två omgångar. Vispa tills allt precis är blandat och vispa ner créme fraiche. Häll smeten i brödformen och grädda i 175 grader i nedersta falsen ca 50-60 minuter eller tills den känns fast och inte längre är kladdig i mitten (känn efter med en sticka). Låt kakan svalna en aning i formen och stjälp upp den på galler. Låt svalna helt innan du skär den i skivor. Gott med en kopp te.....

 
kakan blev riktigt luftig ...



Småkakor med jordgubbar och vit choklad  34 st.

150 g rumsvarmt margarin
1 dl socker
1 dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
100 g vit choklad
150 g torkade jordgubbar
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa margarin med socker, farinsocker och vaniljsocker lätt och luftigt. Vispa i ägget. Hacka chokladen i småbitar samt jordgubbarna. Blanda ihop vetemjöl med bakpulver, bikarbonat, salt, chokladbitar och jordgubbsbitar. Tillsätt detta i små portioner i margarin/äggsmeten och rör blandningen jämn.


Forma med två matskedar matskedsstora klickar och lägg dem på en bakpappersklädda bakplåtar. Lämna bra mellanrum eftersom de flyter ut under gräddningen. Grädda i 200 grader i mittfalsen ca 10-12 minuter. Smakar helt underbara!!!!!!!!



Sedan var det bara koka en kopp hallon/mynta te och inmundiga kardemummakakabit samt kaka med jordgubbar och vit choklad.

Régalez-vous!!!!!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0