Dagens bakning: små jordgubbs whoopie pies samt en berg av amerikanska blåbärsplättar 2012-05-08

Har aldrig bakat Whoopie pies förut men gjorde min variant av dem. Gjorde de nog lite mindre än vad de ska vara och hade margarin instället för smör och "shortening".


Jordgubbs whoopie pies 34 st.

3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk malen kardemumma
nypa salt
100 g margarin
1,5 dl socker
1 ägg
1,75 dl vispgrädde
Fyllning:
200 g philadephia naturell
0,5 dl créme fraiche
saften av 1 lime
3 msk florsocker
färska jordgubbar

Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, kardemumma och salt. Vispa ihop margarin med socker. Tillsätt ägget och grädde och blanda ihop. Vänd i mjölblandningen. Fyll spritsen med deg och spritsa med rund tyll små ca 3 cm diameter rundlar. (Om du vill ha större ta då ca 3-4 cm diameter rundlar.) Lämna bra mellanrum eftersom de sväller ut. Grädda i 175 grader i mitten av ugnen ca 10 minuter. Låt svalna.
Mjuka upp philadelphia och créme fraiche. Smaksätt med limesaft och florsocker. Rensa jordgubbar och skiva dem.


Lägg en klick av fyllningen på hälften av kakorna, lägg på jordgubbsskivor och en liten klick fyllning igen och en kaka som lock. 


Ha dem i kylen före servering. Pudra lite florsocker på före servering.

Gjorde också en berg (över 40 st) av amerikanska blåbärsplättar (receptet se 27/72010)



De smkar gott med lite florsocker på....


Régalez-vous!!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0