Dagens meny: canapé, ugnslax á la Ryssland, kokt potatis, sallad, pannkaksmuffins 2012-03-04

Det blev rysktinspirerad mat med ugnslax á la Ryssland, kokt potatis, sallad samt pannkaksmuffins.
Till förrätt canapé från fiskbilen....

 canapé.... 

 Ugnslax á la Ryssland

Ugnslax á la Ryssland 6 port.

ca 800 g laxfilé
lite salt
lite svartpeppar
200 g smetana
1 msk flytande honung
hackad dill
hackad inlagd gurka

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg laxfilén i en ugnsform. Krydda med salt och svartpeppar. Blanda smetana med honung och bre över laxen. Stek i 200 grader ca 30 minuter. Hacka dillen och tärna gurkan och lägg de på färdiga laxen. Servera med potatis och sallad.

  lax + potatis+ sallad

Gjorde sallad : 1 kruka krispsallad, två små blodappelsiner i småbitar, ca 10 cm gurka i småbitar, 10 st. sockerärter i bitar. Häll över saften av 1 st blodapelsin. Blanda. 

  Pannkaksmuffins

Pannkaksmuffins 12 st.

3 dl mjölk
4 ägg
3 dl vetemjöl
2 msk socker
1 tsk nymalen kardemumma
en nypa salt
lite flytande margarin

2 äpplen
lite margarin
lite kanel
1 msk socker
vaniljvisp

Vispa ihop mjölk med äggen. Blanda ihop vetemjöl, socker, kardemumma och salt och vispa med mjölk/äggblandningen. Låt svälla ca 30 minuter . Sätt ugnen på 225 grader.
 Ta lite flytande margarin på muffinsformar. Fördela smeten i formarna. Grädda i 225 grader i mitten av ugnen ca 25-30 minuter. De pöser i ugnen men lägger sig lite när du tar dem ut. Skala och tärna äpplena. Strö lite kanel och 1 msk socker på äppletärningarna och stek dem lätt med lite margarin i en stekpanna. Fyll fördjupningarna med äppleblandning och servera med lite vaniljvisp eller glass. Gott!!!!!

 pannkaksmuffins med stekt äpple
 + lite vaniljvisp


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0