Dagens many: kokt potatis, köttfärsbiffar á la Schwarzwald, champinjonsås 2012-03-10

Var ute på vift med Stora J och fick tag i en begagnat grå bokhylla som passar perfect till musikrummet. Jag har försökt rensa mina kokböcker och fick köpa en hylla till...Lilla J fick också en hylla fast hon har den på uteplatsen...får bara måla den sedan...

En kompis kom förbi och fick lite fika...

Maten blev inspiration från Österrike ...

 Köttfärsbiffar á la Schwarzwald 12 st

1 dl ströbröd
1 dl vatten
0,75 dl grädde
1 dl hackad lök
500 g köttfärs
1 ägg
0,5 dl kapris
1 msk senap
0,75 tsk salt
10 malda kryddpepparkorn
100 g Schwarzwald skinka

Sätt ugnen på 225 grader. Häll ströbrödet i en skål och häll på vatten och grädde, blanda och låt stå en stund och dra. Skala och hacka löken och stek den en stund på en stekpanna med lite olja.
Lägg i skålen köttfärs, ägg, kapris, senap, salt, kryddpeppar och lök. Blanda till en jämn smet.
Rulla 12 st lika stora bullar. Platta till något. Skiva skinka ett par centimeter breda skivor och rulla rosor av dem. Tryck till en ros mitt på varje biff. Stek biffarna på en långpanna i 225 grader mitt i ugnen ca 15 minuter.
Servera med kokt potatis, sallad och god sås till.  

 12 st färsbiffar á la Schwartzwald väntar på stekning....

 färdiga....

 kokt potatis, biffar och champinjonsås..

Champinjonsås 4 port

200 g champinjoner
1 msk maragrin
1 hackad lök
3 msk vetemjöl
2 dl grädde
3 dl mjölk
nypa svartpeppar
knappt tsk salt
lite persilja

Putsa och borsta svamparna och skiva dem. Lägg dem i en stekpanna (utan fett) och låt den puttra på svag värme till vattnet från svamparna har försvunnit. Tillsätt maragrin och hackad lök. efter en stund strö på vetemjölet, blanda. Tillsätt grädde och mjölk och låt småkoka 4-5 min. Krydda med salt och peppar. Häll på persilja och servera.

Régalez-vous!!!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0