Dagens bakning:sockerkaka med citronsmak samt lunch: kikärt- morotsplättar 2012-03-27

Hade citroner över från helgen så det blev sockerkaka med citronsmak. Stora J har frågat efter sockerkaka så...
Kollar jämna mellanrunt skafferiet så att om det finns något som ska snart gå ut så försöker använda det istället för att bara slänga. Hade en liten burk babymorötter samt en liten burk kikärter , lite matgrädde från helgen hm.....det blev kikärt- morotsplättar. Blev riktigt goda!!

 Sockerkaka med citronsmak

Sockerkaka med citronsmak

2 ägg
2 dl socker
rivet skal av 1 liten citron
0,25 dl pressad citronsaft
0,75 dl kokande vatten
50 g smält margarin
150 g vetemjöl
1 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader.
Riv skalet av citronen. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt citronskalet, vattnet, citronsaften och smälta margarinet. Rör försiktigt ner mjölet blandad med bakpulver. Häll i en smord och bröad form.
Grädda i 175 grader i nedersta falsen ca 30-40 minuter. Låt svalna något och vänd kakan. 




Kikärt- morotsplättar ca 28 st. (beror på hur tjocka man gör)

1 burk á 200 g netto babymorötter
1 burk á 200 g netto kikärter
2 ägg
1,5 dl matgrädde
0,5 msk torkad gräslök
lite Herbamare örtsalt

Öppna burkarna och häll i en sil och låt rinna av. Mixa morötterna och kikärterna. Vispa i äggen, matgrädde, torkad gräslök samt smaka av med Herbamare.
Ta ca 1 msk /plätt. Stek på medelvärme.

  kikärt- morotsplättar med keso blandad med 1 st riven äpple samt lingonsylt.
Lätt och god lunch.

Régalez-vous!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0