Dagens bakning: Hallon-färskost-chokladmuffins och Blåbärsmazariner 2012-03-15

Det var ett tag sedan jag bakade och det blev Hallon-färskost-chokladmuffins samt Blåbärsmazariner. Båda blev riktigt riktigt goda!!Har aldrrig bakat mazariner tidigare och man ska väl ha mandelmassa i men hade mandelmjöl samt färska stora blåbär i och de blev kanoooooon goda!

 hallon-färskost-chokladmuffins

Hallon-färskost-chokladmuffins
20 st "vanlig"storlek

3.75 dl vetemjöl
0,5 dl kakao (utan socker)
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
200 g rumsvarmt margarin
2,5 dl socker
3 ägg
0,5 dl mjölk
200 g frysta hallon
Fyllning:
100 g Philadephia naturell
1 tsk apelsinarom flytande
1 riven skal av en liten apelsin

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker. Vispa rumsvarmt margarin med socker. Tillsätt äggen ett i taget och vispa mellan. Varva mjölk och mjölblandning i smeten och rör försiktigt. Blanda i frysta hallonen.
Blanda philadephia med apelsinarom och riven skal. Lägg lite smet i varje muffinsform och klicka lite av fyllningen i. Fyll på resten av smeten. Grädda i 200 grader i mitten av ugnen ca 20-25 minuter. Pröva med en sticka att de är klara.

 före ugnen....

 efter ugnen....

 Blåbärsmazariner

Blåbärsmazariner 18 st

100 g rumsvarmt margarin
0,5 dl socker
1 ägg
3,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
Fyllning:
ca 150 g färska stora blåbär (man kan ta frysta också)
50 g rumsvarm margarin
1 dl socker
1 dl mandelmjöl
2 ägg
0,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
lite florsocker

Vispa margarin och socker. Tillsätt ägg fortsätt vispa. Blanda i vetemjöl blandad med bakpulver.
Lägg smeten i kylen ca 1 timme. Lägg smeten på botten och på kanterna i väl smorda metalformar. Lägg formarna i kylen. Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa margarinet och tillsätt sockret och fortsätt vispa. Tillsätt mandelmjöl, ett ägg i taget och vispa mellan. Blanda i vetemjöl blandad med bakpulver. Dela blåbären i formarna och häll på fyllningssmeten. Grädda i 200 grader i nedersta falsen ca 15 minuter.  Pudra lite florsocker på före servering.

 blåbärsmazariner...

Régalez-vous!!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0