Dagens meny: yoghurt med färska bär samt spenatsoppa med ägg 2012-06-05

Var på biblioteket och en sväng till grönsakshandlarn. Köpte fina jordgubbar, hallon och blåbär samt persikor från Paraguay.

Persikorn ser härliga ut och gillar dessa mera platta persikor än "vanliga". 


Mellanmål blev lite yoghurt med hallon, blåbär och jordgubbar...ack så gott!!!!


Hade lite spenat kvar i frysen och gjorde en enkel spenatsoppa.



Spenatsoppa 2 port.

1,5 tsk margarin
1,5 msk vetemjöl
0,5 L mjölk, grädde ( hade 2 dl grädde och 3 dl mjölk)
1 grönsaksbuljongtärning
ca 200 g fryst spenat
lite gräslök

Fräs samman margarin och vetemjöl, späd med mjölk/grädde och smula i buljongtärning. Lägg i fryst spenat och låt soppan koka upp och låt småputtra några minuter till. Smaksätt med gräslök och servera soppan med ägghalvor.

Régalez-vous!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0