Dagens meny: potatissallad med olika korvar samt jordgubbs -och rabarberpajer 2012-06-10

Har gjort världens godaste potatissallad. Detta är faktum. Den är lite tysk inspirerad och riktigt riktigt god!!!!



Potatissallad á la Kurisutina ca 7-8 port. 

1 kg små potatis
2 bladselleri stjälkar
1 knippe salladslökar
150 g sugar snaps (salladsärter) 
2 st äpple ( Royal Gala)
100 g Schwartzwald skinka
Sås:
4 dl gräddfil
1,5 dl majonnäs
1 tsk stark senap ( Johnnys söt-stark senap)
1 tsk salt
1 tsk socker
1 krm svartpeppar

Koka potatis och låt svalna. Skala och tärna dem. Skiva selleristjälkar och salladslöken (ta med allt, den gröna också). Skär ärterna med balja i småbitar. Skala och tärna äpplen. Skär skinkan i småbitar. Blanda allt ihop.



Blanda gräddfil med majonnäs. Tillsätt senap, salt, socker och svartpeppar. Häll såsen över och blanda väl. Ställ i kylen ( helst några timmar före servering).
Servera med grillad fisk, kött eller korvar.


Hade Cabanossy ost, korv med ost o bacon samt Härrydagrillen...
Riktigt gott tillsammans!!!!!

Fick tidningen Baka och var tvungen och pröva jordgubbs -och rabarberpajer... (fick lite rabarber på landet)

Jordgubbs -och rabarberpajer 8 st

Fyllning:

250 g rabarber
350 g jordgubbar
riven skal av 1/2 apelsin
1 msk apelsinsaft
100 g socker
60 g maizena
Smulor:
150 g vetemjöl
5 g salt
3 g bakpulver
75 g socker
60 g farinsocker
riven skal av 1/2 apelsin
100 g smör, kallt

Sätt ugnen på 200 grader.
Fyllning: Skiva rabarbern och jordgubbarna; blanda dem med apelsinskal, saft, socker och maizena. Packa blandningen i portionsformar. 



Smulor: Blanda ihop alla ingredienser utom smöret i en skål. Skär det kalla smöret i kuber och knåda in det med fingertopprna tills du har en smulig deg.



Toppa fyllningen med smulorna. Ställ formarna på ett bakpappersklädd plåt i ugnen (det kan rinna över) och grädda i 200 grader ca 25-40 minuter. Ta ut och låt svalna en kort stund före servering.



Servera med glass eller grädde. 


Hade kvar lite jordgubbsglass så det blev det med pajen...

Régalez-vous!!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0