Dagens meny: köttfärssås á la Italien + bred tagiatelle, bakning: Edamame och ost muffins , Apelsinkaka samt Tranbärskakor med vit choklad 2012-06-03

Det blev riktigt internationellt idag: köttfärssås från Italien, Edamame och ost muffins från Japan, Apelsinkaka från Frankrike samt Tranbärskakor med vit choklad från England......



Köttfärssås
5 port.

1 gul lök
1 morot
1 stjälk blekselleri
500 g blandfärs
150 g salsiccia
1 burk hela tomater
2 dl rött vin
olivolja
salt
svartpeppar
ketchup
basilika och oregano
edamamebönor

Finhacka lök, morot och selleristjälk. Fräs detta i lite olivolja. Smula i färsen och ta bort skinnet från salsiccian och smula ner i panna. Krydda med salt och peppar. Häll över vinet och låt puttra ett par minuter. Häll i tomaterna, oregano, basilika och edamamebönor.  Sätt på locket och låt puttra ett par timmar ( smakar godare om den får koka länge om du har tid att vänta..). Sped med tomatspad om såsen känns torr.
Servera med bred tagiatelle. Toppa med riven parmesan.


köttfärssås mmm....

Till efterrätt blev det hemmagjord jordgubbsglass med färska jordgubbar och lite mynta...

jordgubbsglass med jordgubbar och mynta mmmmmm.............

Ska imorgon till en bloggare träff och bakade Edamame och ost muffins från Japan.

bara ett lager smet ovanpå och lite extra ost och skjuss in i ugnen........

En helt underbar apelsinkaka från Frankrike...

Apelsinkaka mm.......

Hittade ett recept på Söta dagar the hummingbird bakery: Tranbärskakor med vit choklad.....

tranbärskakor med vit choklad mmmmmm........

Hoppas andra tycker om sakerna som jag har med mig också........ 

Ha det//

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0