Dagens meny: kycklingfilé, råris, currysås, rårivna morötter med apelsin samt till kaffe/te: hallon/blåbär marängpaj 2012-07-15

Lilla J fick välja mat för idag så det blev kyckling, råris och currysås. Jag tog kyckling men istället för ris blandade jag Keso med råriven äpple. Gott...
 
 
Till kaffé /te gjorde jag en hallon/blåbär marängpaj.
 
Hallon/blåbär marängpaj.
 
Botten:
100 g rumsvarmt margarin
0,75 dl socker
1 äggula
0,75 dl mjölk
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Fyllning:
2 äggvitor
0,75 dl socker
1 tsk vaniljsocker
125 g färska hallon
125 g färska blåbär
 
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa margarin och socker pösigt. Tillsätt äggulan och vispa. Blanda vetemjöl med bakpulver och vaniljsocker och varva detta med mjölken i smeten. Bre smeten  på en smord och bröad pajform ( 25 cm diameter ) försiktigt. Vispa äggvitan till hårt skum och tillsätt socker blandat med vaniljsocker lite i taget och fortsätt vispa. Vänd hallon och blåbär i skummet försiktigt.
 
Bre på botten.
 
 
Grädda i 175 grader ca 30 - 40 minuter tills marängen får lite färg.
 
 
 
Lilla J tyckte att detta den bästa jag gjort på länge......alla tog flera gånger så vi åt upp hela pajen...
 
Régalez-vous!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0