Dagens bakning på landet: Mandelgifflar 2012-07-25

hade fått dessa i Finland. Min svägerska hade fått receptet från sin syster som i sin tur ...nybakade och riktigt goda...var tvungen att skriva upp receptet och när vi kom till landet var tvungen och baka ...riktigt goda....
 
 
 
Mandelgifflar 18 st.
 
100 g margarin
2,5 dl mjölk
3 msk ljummen vatten ( max 37 grader)
25 g jäst
1 tsk kardemumma
1 nypa salt
1 dl socker
1 st. ägg
ca 8 dl vetemjöl
fyllning:
ca 150 g mandelmassa
ca 75 g margarin
pensling:
ägg
garnering:
mandelspån
 
Smält margarin i en kastrull och ta bort från plattan och häll i mjölken. Häll ljummen vatten i en skål och rör i jästen så att den löser sig. Tillsätt kardemumma, salt och socker. Låt stå en stund. Häll i margarin/mjölkblandningen och ägg. Tillsätt mjölet och arbeta till en smidig deg. Dela degen i 3 delar och kavla ut varje del till en rund ca 26 diameter. Sporra varje del i 6 st. trekanter. Dela mandelmassan i 18 bitar och lägg i det bredaste delen med en klick margarin. Rulla till gifflar. Låt jäsa ca 20-30 minuter under duk. Pensla med ägg och strö på mandelspån. Grädda i 225 grader i mitten av ugnen ca 10-12 minuter.
Godast som nybakade...
Ska nog pröva göra med äpplebitar och ev med sylt nästa gång....
 
Régalez-vous!!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0