Dagens meny: Penne gratäng samt marängtårta 2012-01-14

Lilla J hade rensat i sin garderob och vi åkte till Reningsborg Angered med kläderna. Hittade några gammla kokböcker som jag inte kunde motstå samt en färglad tekanna (Ikea fast made in Japan).

Hade svårt att hitta på en efterrätt så på vägen hem stannade vi på Konsum och jag köpte färdiga marängbottnar, färska jordgubbar, passiondfrukt samt banan.  

    

Penne gratäng 5 port.

200 g penne pasta
ca 500 g nötfärs
1 stor gul hackad lök
2 tsk curry
1 tsk pizzakryddor
1 tsk Ramslök
1 tsk salt
100 g frysta morot&ärtor
1 röd tärnad paprika
5 dl mjölk
3 ägg
0,5 tsk pizzakryddor

Sätt ugnen på 175 grader.
Koka pastan enl. nvisningar på paketet och skölj snabbt i kallt vatten. Stek färsen på en stekpanna och tillsätt hackad lök samt kryddorna. Blanda med pastan. Tillsätt ärtorna&morot och  tärnad paprika. Häll allt i en ugnsfat.
Blanda mjölk, ägg och pizzakryddor och häll över pasta/köttfärsblandningen. Grädda i 175 grader ca 60 minuter. Servera med god sallad.



Marängtårta med färska frukter/bär 5-6 port

2 st färdiga marängbottnar
2,5 dl vispgrädde
4 msk lemon curd
frukt och bär tex jordgubbar, passionsfrukt, banan mm.

Vispa grädden och blanda i lemon curd. Lägg hälften på en marängbotten + frukter/bär. Lägg andra botten på och bre på resten av grädd/lemon curd + frukt/bär.

    Blev riktigt god!!!!

Régales-vous!!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0