Dagens meny: Kycklingfilé med Philadelphia, vilt ris, currysås, apelsin-lök-keso sallad samt fattiga riddare 2012-01-15

Var på Ikea men allt jag ville ha var slut -kommer på nästa vecka.....var oxå på en djuraffär och hittade sk "blötmat" för lilla Molly. Köpte några påsar och Lilla J berättade att när hon kom hem och lockade Molly med påsen kom hon skuttandes och "pratandes"....slugade i sig maten. Hon är väldigt allergisk och hon har bara fått torrfoder men farbrikaten (maten som hon tål) har börjat med att göra "blötmat" oxå. Hurraaa!!!!!

Vår mat blev kycklingfiléer med Philadelphia. Blev riktigt gott men efterrätten med fattiga riddare blev rätt så mastigt. Hade behövt ta lite lättare efterrätt men .....

  före ugnen  efter ugnen  på tallrik

Kycklingfilé med Philadephia 6 port.

6 st kycklingfiléer
salt 
200 g Philadelphia naturell
1 tsk pizzakryddor
1 tsk dragon
3 st. stora tomater
2 msk olja
Herbamare örtsalt
några dragonkvistar

Sätt ugnen på 200 grader. Skär en snitt i varje filé som en liten ficka. Lägg dem på en ugnsfat. Blanda Philadephia med pizzakryddor och dragon och fyll varje ficka med det. Skiva tomaterna och lägg två skivor på varje filé, dragon kvistar på tomaterna och lite olja på. Strö över lite Herbamare örtsalt. Stek i 200 grader ca 25-30 minuter. Servera med ris och sallad.

  Apelsin-lök-Keso sallad

Apelsin-lök-keso sallad 4 port.
3 apelsiner
1 rödlök
ca 150 g Keso
sås:
1,5 msk olja
0,5 msk äppelcidervinäger
1,5 msk apelsinsaft
0,5 tsk flytande honung
0,5 tsk basilika
lite svartpeppar

Skala och skiva apelsiner utan att få med vita. Skala och skiva löken. Varva apelsin och lök på en tallrik och lägg keso på mitten. Blanda ihop såsen och ringla över salladen.

  fattiga riddare

Fattiga riddare 4 port. (2 skivor /man)

3 dl mjölk
1 ägg
lite vaniljsocker
nypa salt

8 skivor vetelängd

Vispa ihop mjölk, ägg, vaniljsocker och salt. Doppa varje vetelängsbit i smeten och låt dra en stund, vänd bitarna . Stek sedan bitarna gyllenbruna. Servera med sylt och vispad grädde. 

Régalez-vous!!!!  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0