Dagens meny: lövbiffrullader á la Italien, kokt potatis, sallad, toscapannkaka samt en stor semla 2012-02-19



Lövbiffrullader á la Italien 6 port.

ca 1200 g lövbiff
1 st. röd lök
1,5 tsk Ramslök (eller 2 klyftor vitlök)
3 st salsicciakorvar
80 g finskuren pancetta
1 dl hackad persilja
3 st. hårdkokta ägg
lite olja
salt och peppar

Sätt ugnen på 175 grader. Finhacka löken ( ev. och vitlöken). Stek löken glansig i lite olja och blanda i Ramslök(ev. vitlök). Låt svalna. Ta bort skinnet från salsicciakorvarna och dela dem i småbitar. Blanda dem med finskuren pancetta, lök, en skvätt olja, persilja och hårdkokta ägg i småbitar. Salta och peppra lite varje lövbiff och klicka lite blandning på. Rulla ihop och fäst med tandpetare. Bryn bitarna i en stekpanna och lägg i en ugnsfat. Ställ i 175 grader ca 25-30 minuter. Ös köttet ett par gånger. Ta bort tandpetarna och servera med potatis och god sallad och ev någon god sås till.

Detta recept är en variation av sicilianska kötträtt Farsu magru där i originalversionen ska man ta en tjock skiva kalvinnalår banka ut den och fylla den med skinka, mortadella, salsiccia, ägg och ost och bäseras hel i tomatsås. Jag har förenklat receptet och gjort den á la Kurisutina. Bev riktigt gott!!!

Enkel sallad: lite isbergssallad, 2 tunt skivade morötter och 1 apelsin samt sås: 0,5 dl olja, 0,75 dl nypressad apelsinsaft, 1 tsk Herbes de Provence och 0,5 msk flytand honung.

 Toscapannkaka

Toscapannkaka

7 dl mjölk
2 ägg
3,5 dl vetemjöl
2 msk flytande margarin
1 tsk salt
Tosca:
1 dl flytande margarin
100 g mandelspån
60 g hackad mandel
1 dl socker
3 msk vetemjöl
4,5 msk mjölk

Vispa ihop mjölk, ägg, vetemjöl, margarin och salt. Låt svälla i 30 minuter. Häll smeten i en bakpappersklädd ugnsplåt. Grädda i 200 grader ca 15-20 minuter i mitten av ugnen.
Tosca: Häll i en kastrull flytande margarin, mandelspån, hackad mandel, socker, vetemjöl och mjölk. Rör och låt koka upp. Ta ut pannkakan och bred toscasmeten över pannkakan och grädda ytterligar ca 15 minuter. Servera lite ljummen med en klick vaniljglass. Gott!!!!
 Toscapannkaka med vaniljglass.....

    en stor semla.....

 en stor semla räcker till ca 8 personer...

En stor semla 8 personer

75 g margarin
2,5 dl mjölk
25 g jäst
0,5 tsk salt
0,5 msk kardemumma
0,75 dl socker
1 ägg
7-8 dl vetemjöl
Fyllning:
200 g riven mandelmassa
lite inkråm från bullen
1 dl mjölk
2,5 dl vispgrädde
florsocker

Smält margarinet, häll i mjölken och värm till 37 grader. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, kardemumma, socker, ägg och nästan allt mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt degen jäsa under duk ca 30-40 minuter. Ta upp degen på mjölat bord och knåda den lätt och forma till en stor bulle. Lägg på bakpappersklädd plåt. Jäs under duk ca 20 minuter.
Grädda bullen i 200 grader ca 20-25 minuter i nedre delen av ugnen. Låt kallna på galler under duk.
Skär ur ett trekantigt lock på bullen. Ta ut en del av inkråmet med gaffel. Blanda med riven mandelmassa och mjölk till en ganska lös smet. Fyll bullen med blandningen. Spritsa grädden över. Lägg på locket och sikta över florsocker.  Riktigt god och härlig semla!!!!!!

Régalez-vous!!!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0