Dagens meny: liten förrätt, fiskbiffar, potatismos, varm palsternacks-och morotsallad med apelsin samt chokladmousse med färska hallon 2012-02-05

Var på fiskbilen i lördags och köpte sej samt de hade färdiga små förrätter och kunde inte motstå utan köpte 4 st. Glömde vad de heter men ...de var goda ( kostade 20:-/st. ). Gjorde fransk inspirerade fiskbiffar samt potatismos med rå rödlök. Salladen blev: varm palsternacks- och morotssallad med apelsin. Efterrätten blev chokladmousse från Ekströms med färska hallon (glömde ta kort)....

 förrätt jättegod!!!!



Fransk inspirerade fiskbiffar 20 st. (ca 6 cm diameter räcker till 7-8 port)

850 g fiskfilé (hade sej men man kan ta torsk eller kolja oxå)
1,5 tsk salt
1,5 krm svartpeppar
2 tsk torkad gräslök
2 tsk torkade Franska örter
3 msk potatismjöl
2,25 dl grädde

Dela fisken i bitar och mixa med salt, peppar, kryddor, potatismjöl och grädde till en färs. Forma till 20 biffar. Stek dem i margarin/smör i en stekpanna ca 3 minuter/sida. Servera med potatismos och sallad.
Var lite feg med kryddningen så att man kan ösa på lite mer.....

 fiskbiffar, potatismos med färsk rödlök, varm palsternacks- morotssallad, lingonsylt 

 palsternacks- och morotssallad med apelsin före ugnen....

 efter ugnen....

Varm palsternacks- och morotssallad med apelsin 4 port.

ca 300 g palsternackor
ca 300 g morötter
1 apelsin, saft och skal
1 tsk salt
2 msk flytande honung
2 tsk hela kumminfrö
2 msk solrosolja
1 dl hackade valnötter/cashewnötter

 Sätt ugnen på 225 grader. Skala palsternackorna och morötterna och skär dem i smala klyftor. Lägg dem på en bakpappersklädd ugnsform . Borsta apelsinen i varm vatten, riv dess skal och pressa saften. Blanda apelsinskal, saft, salt, honung, kumminfrö och olja. Häll över grönsakerna och rör om. Rosta i 225 grader på övre falsen ca 25 minuter. Garnera med hackade valnötter. Passar bra till fiskrätter.

Régalez-vous!!!!!!   

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0