Dagens meny: fyllda rullader av italiensk skinka, kycklingsaltimbocca med ris samt gratinerade klementiner 2012-02-26

Det blev italiensk mat idag: fyllda rullader med ital. skinka, kycklingsaltimbocca med ris och currysås samt gratinerade klementiner. Allt blev riktigt gott!!!!


Fyllda rullader med ital. skinka 4 port.

8 skivor italiensk skinka
ca 30-40 g babyspenat
några kapris
lite olivolja
salt och svartpeppar

Lägg skinkan på ett plant underlag. Lägg på babyspenaten och rulla ihop utan att pressa ihop dem. Lägg två på varje tallrik, lite kapris som dekoration , salta lätt, peppra och stänk över lite olivolja. Låt stå en liten stund före servering. Enkel och god förrätt!!!!!

  tunnskivad kycklingfilé, salvia och italiensk skinka...

  kycklingfiléer med salviablad och ital. skinka.....

  kycklingsaltimbocca på stekpannan....

 ris och kycklingsaltimbocca....gott...

Kycklingsaltimbocca 6 port.

ca 650 g (4 tunnskivad) kycklingfilé
färsk salvia
ca 140 g italiensk skinka
Herbamare örtsalt
olivolja

Häll olja i en stekpanna. Lägg ett par salviablad på varje kycklingfilé och en bit ital. skinka. Lägg en tandpetare genom skinkan, salviabladen och kycklingen. Stek dem på båda sidorna tills de är klara. Det tar inte så lång stund eftersom de är så tunna. Krydda med Herbamare örtsalt. Servera med kokt viltris och currysås. 

  Gratinerade klementiner...

  riktigt gott och läskande efterrätt....

Gratinerade klementiner 4 port.

4 klementiner
1 dl vispgrädde
4 äggulor
4 msk socker
3 msk färskpressad citronsaft
lite kanel

Sätt ugnen på 250 grader. Skala klementinerna och dela i klyftor och skär varje bit mitt i. Lägg bitarna i 4 portionsformar. Vispa grädden fluffig och ställ i kylen.
Lägg äggulorna, socker och häll citronsaften i en skål och rör om. Ställ skålen i en kastrull med sjudande vatten. Vispa kraftigt tills äggblandningen blir tjock och pösig ( tar ett par minuter minst). Ta bort från värmen och fortsätt vispa tills blandningen svalnat något.
Fördela blandningen över klementinerna. Gratinera i övre delen av ugnen ca 5 minuter tills ytan får färg. Lägg en klick grädde på samt pudra över lite kanel.   Riktigt gott och läskande !!!!!

Régalez-vous!!!!!!!

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0