Dagens meny: Fläskfilé med ugnsstekt potatis och persiljesmör, sallad, Semifreddo al limoncello samt Cheesecake San Francisco 2012-02-12

persiljesmör på

 färdig ....

Fläskfilé med ugnsstekt potatis och persiljesmör 6-7 port.

ca 800 g fläskfilé
kryddor: allkrydda, farinsocker, salt

ca 1 kg potatis
2 msk olja, Herbamare örtsalt, hela kummin, Herbes de Provence

65 g persiljesmör

Sätt ugnen på 175 grader. 
Bryn köttet runt om i en stekpanna och krydda med allkrydda, farinsocker och salt. Lägg filén i en avlång (brödform) i ugnen. Sätt i en stektermometer och låt köttet bli ca 72-75 grader.
Skiva ( o skala om ej tvättad potatis) i ca 0,5 cm tjocka skivor. Blanda med olja, Herbamare, kummin, Herbes de Provence. Lägg i en ugnsform och stek i ugnen ca 35-40 minuter eller tills de är klara.
Ta ut köttet och låt vila i en foliepapper ca 5-10 minuter. Ta ut och skiva köttet och lägg på potatisen. Skiva persiljesmöret och lägg på köttet. Vrid värmen till 225 grader och lägg i ugnsformen ca 5 minuter. Ta ut och servera med god sallad. 
Fläskfilé och potatis  given succé!!!!
 
  Fläskfilé med ugnsstekta potatis, sallad( isbergssallad, marinerad fetaost, röd lök, gurka, 2 st avocado samt saften av en apelsin) sås: Jensens favoritsås.

 

Semifreddo al limoncello 4-5 port.

2 ägg
5 msk socker
rivet skal av 1 st. citron
1 dl citronsaft
1 dl limoncello
2 dl vispgrädde
citronrasp

Vispa äggulor och socker pösigt. Tvätta citronen och riv av skalet. Tillsätt citronsaft, skal och limoncello. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa grädden fluffig. Vänd försiktigt ner både äggvitor och vispad grädde. Häll i små formar eller i en stor och ställ in i frysen för ett par timmar. Dekorera med citronrasp.
Härlig och frisk efterrätt!!!!! 



Reseptet är från boken: Berättelser från köket & klassisk mat signerad Helmut Prössel. Han berättar i boken att: "receptet till den här desserten fick jag av en gäst från Amerika. Vi lanserade den första gången när vi öppnade Skafferiet i Malmö, Savoys motsvarighet till Operakällarens 'Bakficka'. Kakan gick åt som smör i solsken." 

Cheesecake San Francisco  8 port.

Pajskal:
1 pkt digestive 400 g ( ta bort 4 st. kex)
60 g smör
1 tsk kanel
3 tsk socker
Fyllning:
300 g Philadelphia naturell
2 ägg
0,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
Kräm:
3 dl gräddfil
1 knapp msk socker
1 tsk vaniljsocker
Färska bär

Pajskal: smula kexen i en skål eller mortel. Smält smöret och häll det ovanpå smulorna. Lägg 1 tsk kanel och 3 tsk socker, blanda väl. Lägg smulorna i en lätt smörad form med löstagbar kant. Tumma ut dem till ett tunt, sammanhängande skal, lite upp på kanterna också. Ställ in formen i kylskåpet för att pajskalet ska stelna.
Fyllning: rör Philadelphia mjukt och blanda med ägg -ett ägg i taget. Blanda i socker samt vaniljsocker. Lägg blandningen i en kall form. Grädda i ugn, 175 grader i 15 minuter.
Kräm: smaksätt gräddfilen med socker och vaniljsocker. Ta ut formen ur ugnen och sätt genast upp värmen till 225 grader. Bred gräddfilen försiktigt över hela ostkakans yta och grädda ytterligare 5 minuter. Ställ kakan kallt över natten. Den smakar utmärkt med färska bär.
Kakan blev riktigt god!!!

Régalez-vous!!!!!!!!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0