Dagens lunch: pasta med salsiccikorv 2012-02-23

Blev så inspirerad av Tomas Tengby (+ hade några salsiccikorvar kvar från helgen) så tänkte göra något italienskt. Det blev pasta med salsiccikorv.


 

Pasta med salsiccikorv 1 port.

80 g pasta
½ röd lök (fast i Italien använder man väl mest gul lök)
0,5 tsk Ramslök
1 st. salsiccikorv
0,5 dl grädde
0,5 dl gröna ärter (frysta)
lite salt och svartpeppar
lite riven ost

Skala och hacka löken. Stek den glansig i en stekpanna och tillsätt Ramslöken. Ta bort skinnet från korven och dela den i småbitar. Tillsätt korven i stekpannan. Häll i grädde och ärtorna. Låt grädden koka in. Salta och peppra efter behag. Koka pastan under tiden och lägg den i en skål. Tillsätt såsen och blanda väl. Rör ner lite riven ost och servera genast. Blev riktigt gott!!!!

Var igår på bokrean och kom hem med en bok.

 

Jag känner att bokrean är inte så som det var förr. Några år har det krymp och det finns det bara några få bokhandel (som inte konkurerar med varandra) och tidigare hade man verkligen mycket mer att välja mellan samt man kände att man kunde göra fynd men så känns det inte idag. Sorgligt!

Var också igår på Tekultur och fyllde på mitt teförråd. Testade nytt också (älskar grön te med ciron) så det blev grön te med fläder och äpple. Smakade riktigt gott och friskt. Bra att jag hittade en ny tesort till. Kunde inte låta bli och köpa lite choklad också. De hade fått in vit choklad med matcha. Mmmmmm...Gott!!!! Ha det/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0