Dagens bakning: Italienska päron- och choklad cupcakes 2012-02-11

Har inte gjort cupcakes tidigare. Det blev italienska päron- och choklad cupcakes. Blev riktigt goda!!!!

  innan garnering....

 så här ser slutresultatet ut.....

Italienska päron- och choklad cupcakes  12 st.

220 g vetemjöl
120 g socker
40 g kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
75 ml olja (neutral hade solrosolja)
1 tsk (äppelcider)vinäger
280 g vatten
2 små rivna päron (Conference) eller 1 stor
garnering:
400 g mascarpone
125 g florsocker
chokladströssel

Sätt ugnen på 180 grader. Blanda vetemjöl, socker, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt i en skål. Blanda olja, vinäger och vatten i en annan skål. Blanda de flytande ihop med de torra ingredienser till en jämn smet. Skala och riv päron och blanda i smeten. Fördela smeten i 12 muffinsformar och grädda i 180 grader ca 20-25 minuter. Pröva med en sticka att de är färdiga. Vispa mascarpone med florsocker och spritsa på kakorna. Dekorera med chokladströssel.
Kakorna blir rätt kompakta (nästan som kladdkaka men är fasta ändå) eftersom de inte innehåller ägg.

Régalez-vous!!!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0