Dagens bakning: Guldkaka 2012-02-04

Hade 4 st äggulor i kylen och ville göra ngt med dem. Var tidigare på fm på en loppis och hittade en bok: Läckert bakat från Ica-provkök. Där fanns ett recept just för 4 äggulor nämligen Guldkaka. Bakade den men den fastnade lite på formen .... men smaken är det inget fel på som en vanlig sockerkaka....

   

Guldkaka

4 äggulor
2 dl socker
75 g rumsvarmt margarin
rivet skal av 1 st citron (hade apelsin)
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk eller grädde
½-1 påse (á 35 g) mandelspån eller hackad mandel

Sätt ugnen på 175 grader. Rör äggulorna och sockret pösigt. Tillsätt margarinet, cironskalet, mjölet blandat med bakpulvret och mjölken. Häll smeten i en välsmord och mandelbeströdd hålform, ca 1,5 L.
Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen, i 175 grader, ca 30 minuter. Pröva med en sticka att den är färdig. Låt kakan stå kvar några minuter i formen innan den stjälps upp.

Jag tror att det är bättre att smorda och bröa formen som vanligt så fastnar den nog inte...
Min ugn är inte som den ska (ugnsluckan klappar så att den inte är tätt  och håller riktigt värmen) så jag hade kakan i 40 minuter i ugnen.

Snart får vi åka till Landvetter och hämta Lilla J som kommer hem från "Kanarieholmarna". Hoppas hon är utvilad och fått lite färg!!!

Régalez-vous!!!!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0