Dagens sylt: lite julig kryddig rödlökssylt 2012-12-15

Gjorde lite förberedelser inför fikonmarmelad:
 
 
klippte fikonen i småbitar och dränkt dem i rödvin/vatten och de får gosa till sig över natten så fortsättningen följer imorgon.
 
Ska till en kompis nästa veckan och ge lite hemmagjorda saker till julklapp ( fikonmarmeladen ) samt kryddig rödlökssylt.
 
 
Kryddig rödlökssylt ( blir ca 1 l färdig sylt)
 
1 kg rödlök
4 dl rödvin
1 dl vatten
1 kanelstång
8 hela kryddnejlikor
2 krm malen svartpeppar
500 g syltsocker
 
Skala och skiva löken i tunna ringar. Tillsätt löken, rödvinet, vatten, kanelstång, nejlikor och svartpeppar i en kastrull. Blanda och låt koka upp och sedan småkoka på mellanvärme i 15 minuter. Kolla att det inte torkar och häll lite mer vatten om behövs. Rör i syltsocker och låt koka upp och sedan småkoka 5 minuter till. Ta bort kanelstången. Häll sylten i väl rengjorda Atamon sköljda burkar. Förvaras i kylen. Passar bra till vilt och kycklingsrätter samt som smaksättning i köttgrytor.
 
Hej då !!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0