Dagens meny: Zucchini/skinkpaj i långpanna, ost/dadelsallad samt äpplepaj 2012-12-09

Gjorde en stor paj på långpanna med zucchini, champinjoner, skinka mm. Matig och god !!! 
 
 
Zucchini/skinkpaj 6 port.
 
Botten:
3 dl havregryn
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
0,75 dl olja
2 ägg
3 dl vatten
Fyllning:
200 g champinjoner
1 stor gul lök
1 msk olja
180 g rökt skinka färdig skivad
1 zucchini ca 250 g
200 g körsbärstomater
4 dl grädde
3 ägg
2 tsk pizzakrydda
1 tsk salt
lite svartpeppar
150 g riven ost
 
Sätt ugnen på 225 grader.Putsa champinjonerna och skiva dem. Skala och hacka löken. Stek champinjonerna och löken med 1 msk olja i en stekpanna en stund. Låt svalna.
Skiva zucchinin i ca 0,5 cm tjocka skivor och halvera tomaterna.
Gör botten: blanda havregryn, vetemjöl, bakpulver och salt. Tillsätt olja och blanda. Tillsätt äggen och blanda. Häll i vatten och blanda. Degen blir rätt lös. Häll bottendegen i en bakpappersklädd långpanna och jämna ut.
 
Häll på champinjoner och löken.
 
strö på skinka.
 
placera zucchiniskivor och tomathalvor på.
 
Gör stagningen: blanda grädde med äggen, pizzakrydda, salt, svartpeppar och hälften av osten (75 g) och häll över.
Strö på resten av osten.
 
grädda i 225 grader på nedersta falsen ca 30-40 minuter.
Servera med god sallad.
 
Ost/dadelsallad 5 port.
 
1 kruka krispsallad
150 g emmentalerost tärnad
1 äpple
150 g mörka vindruvor
100 g mjuka dadlar (utan kärnor)
1 spetspaprika
dressing:
1 msk apelsinmarmelad
1 msk olja
2 msk vatten
0,75 tsk salt
nypa svartpeppar
 
Skölj salladen och riv i bitar i en skål. Skär osten i små tärningar och lägg i skålen. Skala och tärna äpplen och lägg i. Skölj, dela och ta bort kärnorna från vindruvorna och lägg i skålen. Tärna dadlarna och lägg i. Skölj paprikan , ta bort kärnorna och tärna/skiva och lägg i. Gör dressingen: blanda apelsinmarmelad, olja, vatten, salt, svartpeppar och häll över salladen och blanda.
 
 
 
 
Äpplepaj
 
150 g rumsvarmt margarin
2 dl socker
2 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1,5 tsk malen kardemumma
3 dl riven äpple
1 dl mjölk
 
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop margarin och socker. Tillsätt ett ägg i taget och vispa mellan. Blanda ihop vetemjöl med bakpulver och kardemumma och vänd i smeten. Skala och riv äpplen grovt med rivjärn och blanda i. Blanda i sist mjölken. Rör till en jämn smet.
Häll i en bakpapperklädd ugnsform ( botten 21x21 cm). Grädda i 175 grader på nedersta falsen ca 55-60 minuter. Servera med vaniljvisp.
 
hej då !!!!
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0