Dagens meny: Kyckling med rosépeppar, potatis och kokt broccoli samt panna cotta med kolasmak och blåbär 2012-12-02

Ingen Lilla J eller svärmor utan bara Stora J och jag till middag. Gjorde ändå mat för dem så att båda får lunchlåda imorgon...
 
 
Kyckling med rosépeppar 5 port.
 
ca 660 g tunnt skivade kycklingfilér
salt
svartpeppar
3 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
2 dl créme fraiche
2,5 tsk rosépapper
0,5 msk Dijon senap
lite dragon
persilja
 
Bryn kycklingskivorna i en stekpanna och krydda med salt och svartpeppar och lägg över dem i en vid kastrull.
Vispa ur stekpannan med vatten, tillsätt buljongtärningen och créme fraiche och vispa såsen slät. Rör ner rosépeppar, senap, oc dragon och häll såsen över de brynta skivorna. Låt dem eftersteka under lock på svag värme ca 10 minuter. Strö över klippt persilja och lite extra rosépeppar och servera med potatis och kokt broccoli. ( hade lite kokt blomkål med..) 
 
 
 
Panna cotta med kolasmak och blåbär 4 port.
 
2 dl vispgrädde
0,75 dl farinsocker
0,5 tsk vaniljsocker
2 dl turkisk yoghurt
blåbärssoppa
 
Häll vispgrädde och farinsocker i en kastrull och blanda och låt koka upp. Sänk värme och låt småkoka ca 15 minuter. Låt svalna och rör mellan. Blanda i vaniljsocker och yoghurt. Dela i glas och ställ i kylen. Före servering häll 0,5 dl blåbärssoppa över panna cotta och servera.
 
Hej då !!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0