Helgens meny: Allt-i-ett-lax och små Pavlova 2012-08-12

Gjorde Allt-i-ett-lax samt små Pavlova med kräm och hallon.....blev gott!!!!!
 
 
innan ugnen....
 
Allt-i-ett-lax 6 port.
 
4 morötter (ca 270 g )
200 g palsternacka
1 kg potatis
1 liten purjo
800 g laxfilé (skinn -och benfri)
1 tsk fänkålsfrö
1,5 tsk salt
1 tsk svartpeppar ur kvarnen
2 dl hackad dill
0,5 dl citronsaft
4 dl matgrädde
4 ägg
150 g riven gratängost
 
Sätt ugnen på 200 grader.Tvätta och skal morötter, palsternacka och potatis, skiva dem tunt. Tvätta och skiva purjon och blanda med grönsakerna. Skär laxen i strimlor. Varva grönsaker och lax i en smord ugnsform. Krydda med fänkål, salt, peppar, dill och citronsaft mellan varven. Blanda grädden och äggen i en bunke. Häll blandningen i formen och grädda i mitten av ugnen 200 grader ca 60 minuter. Strö riven ost över och grädda ytterligare 20-30 minuter. Täck formen vid behov.  
 
 
Små Pavlova med vaniljvisp + lite turkisk yoghurt och färska hallon.....mums......
 
Små Pavlova 10-12 st
 
3 äggvitor
1,5 dl socker
1 tsk Maizena
0,5 tsk vitvinsvinäger
 
2 dl färdig vispbar vaniljsås
200 g turkisk yoghurt
frukter /bär
 
Ta fram äggen i rumstemperatur i god tid, så att äggviteskummet blir luftigt. Sätt ugnen på 125 grader. Vispa äggvitorna till hårt skum med elvisp. Tillsätt sockret i några omgångar under ständig vispning tills skummet är fast och glansigt. Sikta i Maizena, tillsätt vinägern. Vänd smeten försiktigt jämn. Spritsa 10-12 st rundlar på bakpappersklädd plåt. Grädda i 125 grader ca en timme. Vispa vaniljsåsen med elvisp, vänd i yoghurten. Lägg en ordentlig klick vaniljsåsblandning på varje Pavlova strax innan de ska serveras. Garnera med frukt/bär.
 
Régalez-vous!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0