Dagens meny: viltgryta och semifreddo med rabarbersirap och snabba äppel wienerbröd 2012-08-26

Dags för söndagsmiddagar igen. Svärmor och Lilla J på middag...härligt att familjen är samlad igen och åter i gamla rutiner. Gjorde viltgryta ( receptet se 2010-08-15 ) det är ju så gott med kantareller...folk fick små potatis till men jag stekte lite aubergine och tog med lite kikärter i stället för potatis...gott!!!
 
 
gjorde till efterrätt semifreddo ( se receptet 2010-08-15 ) med rabarbersirap. Sirapen köpte jag på Tjörn och den passade bra med semifreddon.
 
 
la en lager semifreddo och lite sirap över...en lager semifreddo till och lager sirap....
 
in i frysen ca 6 timmar och den var lagom mjuk. La lite på portionsformar med lite extra sirap över och en liten kex till ...gott!!!!!
 
 
Till kaffet gjorde några snabba äppel wienerbröd....gott!!!
 
 
Snabba äppel wienerbröd  6 st.
 
3 smördegsplattor (frysta)
0.5 dl finmalda hasselnötter
50 g Philadephia naturell
1 msk socker
1-2 äpplen
lite socker
lite kanel
 
Sätt ugnen på 200 grader. Låt plattorna tina lite på bakpappersklädd plåt. dela plattorna i tu. Mal hasselnötterna och blanda med socker och Philadelphia. Skär en kant runt plattorna ej  genom!!!  Skala och skärna ur äpplena och skär varje kvart i tunna skivor. Lägg en klick hasselnöt/Philadephia på varje del och lägg äpplen på.
 
Strö lite socker och kanel på. Grädda mitten av ugnen i 200 grader ca 20-25 minuter. Lilla J tyckte att de smakade bättre med lite vit kristyr på.  
 
 
Régalez-vous!!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0