Dagens meny: Grönsaker á la Grekland, ytterfile och jordgubbs - banan kesella 2012-08-05

Stora J kom från landet igår och Lilla J kom från Turkiet i onsdags. Idag gjorde jag grönsaker á la Grekland, ytterfile i ugn samt till efterrätt jordgubbs - banan Kesella.
 
 
Grönsaker á la Grekland 4 port.
 
500 g potatis
1 lök
4 msk olja från fetaost
lite Herbamare örtsalt
1 zucchini (ca 400 g)
300 g små tomater
1 stor gul paprika
1 burk fetaost i oljamarinad (Herbes de Provence)
kärnfria svarta oliver
 
Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta och ev skal potatisen och skär i klyftor. Skala löken och skiva den. Skala och skiva zucchini. Ta bort kärnorna från paprikan och skiva den. Lägg olja i en skål och lägg i potatisklyftorna, löken, zucchinin, tomater och paprikan och blanda väl med oljan. Krydda med Herbamare örtsalt. Häll allt på en bakpappersklädd ugnsplåt och stek i 225 grader i mitten av ugnen ca 45 minuter. Ta ut och häll på fetaosttärningar och svarta oliver. (Jag är den ända som gillar oliver så jag tar dessa på min tallrik.)
 
Köpte ytterfilé ca 800 g med barbequekryddning och brynte den i en stekpanna. La den sedan i en avlång brödform bredvid grönsakerna och stekte ca 30 min ( innetemperatur ca 70 grader). Ta ut och lägg i en folie ca 10 minuter. Skär sedan i skivor.
 
Stora J och Lilla J gillar Jensensåsen så detta köptes och gjordes till köttet.
 
 
 
Jordgubbs - banan Kesella 5 port.
 
ca 250 g färska jordgubbar
1 stor banan
2 dl vispgrädde
250 g Kesella
2 msk socker
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl hackad citronmeliss
 
Skiva jordgubbar och bananen. Vispa grädden och blanda i jordgubbar, bananen, Kesella, socker, vaniljsocker och citronmeliss. Blanda väl och dela i serveringsskålar. Dekorera med jordgubbar och banan och citronmeliss.
 
Régalez-vous!!!!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0