Zucchinikaka 2012-04-26





Zucchinikaka 8-10 bitar

180 g (2 dl) fint riven zucchini
2 dl farinsocker
1 dl olja (solros)
2 ägg
3 msk soya yoghurt (vaniljsmak)
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 tsk kanel
1 dl hackade hasselnötter

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en kakform 1,5 L. Riv zucchinin fint. Vispa socker och olja väl. Tillsätt ett ägg i taget och vispa mellan. Tillsätt yoghurten. Rör ner zucchinin. Rör ihop vetemjöl, bakpulver, salt och kanel och tillsätt i smeten. Rör i sist hasselnötterna.  Häll smeten i formen och grädda i nedersta falsen i 175 grader ca en timme. Pröva med en sticka att kakan är färdig. Låt kakan svalna i formen ca 5 minuter och stjälp sedan upp den. Gott till en kopp te!!!

Régalez-vous!!!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0