Dagens påskmarsipan samt efterrätt idag chokladpavlova med apelsincurd 2012-04-09

Stora J och Lilla J älskar marsipan och det är ett måste till jul och påsk. Köper Odense marsipan och färgar lite och gör några figurer. Årets skörd: kaniner, kycklingar, ägghalvor och jordgubbar...

 kanin med sin morotsbil....
 kaniner med sina morotsbilar och några ankor bakom...
 kycklingar..
 ägghalvor....
 jordgubbar...
 sedan ska dessa doppas i choklad....

dagens mat blev det: kokt potatis, köttbullar, sill, lax, gräddfil, gräslök, min rödbetssallad ( 1 st hackad röd lök, 2 st äpple Royal gala, lite inlagda rödbetor. Allt i småbitar + 2 dl vispad grädde med lite av rödbetsspad.Blanda allt.)påsk vört, ost och påskmust. 

 chokladpavlova med apelsincurd...

Gjorde Sigrid Baránys: Chokladpavlova med apelsincurd till efterrätt.
Gjorde enl. receptet och hade tagit fram äggvitorna några timmar innan och hade de i en skål i diskbänken. Marängbottnarna blev väldigt krämiga så hade dem i 15 minuter till och de blev stenhårda. Apelsincurden blev rätt lös vet ej vad som blev fel, kokade den i vattenbad och hade den ca 8 minuter och den blev inte tjockare...
När jag skulle servera så gjorde nästan som Baileys reklam. Gjorde sönder marängbottnarna i var sin portionsskål, hällde över apelsincurden och en klick vispgrädde samt några kumquats som jag hade skivat och doppat i choklad. Smaken var det ingen fel på men marängen var nästan för hård.....

Ha det/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0