Dagens meny: Sparrisomeletter, kokt potatis, stekta kotletter med tomatkräm, sallad och våffelor med jordgubbar 2012-04-15

Förrätt:  små sparrisomeletter.

 

Små sparrisomeletter 4 port.

6 gröna sparrisar
6 ägg
2 msk matgrädde
3 msk riven parmesanost
4 msk hackad gräslök
1 tsk Herbamare örtsalt
lite margarin till formarna

Sätt ugnen på 200 grader. Skala sparrisarna och koka dem några minuter i vatten smaksatt med salt. Låt rinna av och kyl i kallt vatten . Vispa äggen, grädde, parmesan, gräslök och Herbamare  i en skål. Smöra portionsformar med margarin. Skär sparrisarna i ca 1,5 cm långa bitar och fördela i formarna. Spara topparna till garnering. Häll äggblandningen över . Grädda i 200 grader på nedre falsen ca 20 minuter. Garnera med sparristoppar och servera.

Varmrätt: kokt potatis, kotletter med tomatkräm och sallad

 

Tomatkräm
 

200 g färskost med soltorkade tomater
1 dl hackade soltorkade tomater
4 msk grovhackade hasselnötter
4 msk matgrädde
en nypa cayennepeppar

Klipp soltorkade tomaterna i småbitar. Blanda ihop tomaterna, nötterna, färskosten och grädden. 
Stek kotletterna och krydda efter behag. Servera med tomatkräm på.

Efterrätt: våfflor med jordgubbar

 

Våfflor med jordgubbar 4 port

färdiga våfflor 2 bitar / person
ca 6 st jordgubbar
150 g kesella med hallon

Rosta våfflorna hastigt i en grill. Ansa och skiva jordgubbarna.  Bre kesella på den ena våffelhalvan, lägg på några skivade jordgubbar och lägg den andra som lock. Pudra lite florsocker på. Servera.


Till kaffe/te blev det muffins med vanilj och jordgubbar
 
 

Muffins med vanilj och jordgubbar 14 st.

150 rumsvarmt margarin
1,5 dl socker
1 vaniljstång
2 ägg
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dl gräddfil

Fyllning: 200 g färskost naturell
             1, 5 msk strössel jordgubbssmak krossad i en mortel
              några jordgubbar i småbitar
            
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa margarin och socker till skum. Klyv vaniljstången och skrapa ut fröna och blanda med skummet. Vispa i ett ägg i taget. Blanda vetemjöl med bakpulver och blanda växelvis med gräddfilen i smeten. Fördela smeten i muffinsformar och grädda i 200 grader ca 20 -25 minuter. Låt svalna. Rör färskosten mjuk och smaksätt med krossad strössel. blanda i jordgubbsbitarna. Skär "hatten" av muffinsen och fördela fyllning på muffinsen. Lägg "hatten" på och lägg en klick fyllning och en bit jordgubbe på. Servera.

Allt blev riktigt gott!!!!!!

Régalez-vous!!!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0