Dagens meny på landet med gäster 2012-04-06

Vi brukar träffa E & K vid påsk och iår var det vår tur att bjuda. Var på landet så gästerna fick åka dit. Vädret var ju inte det bästa så vi tog bara en kort promenad. Satt inne och pratade och spelade Alfabet. E & K : s dotter har åkt till Rom och ska vara där ett par månader och E ska åka dit och hälsa på henne snart så det blev massor av prat om Rom och italiensk mat, mm. Dagens meny blev också lite italiensk inspirerad : Laxgott till förrätt, italiensk sallad med kycklingsaltimbocca till huvudrätt och mjölkchokladkaka till efterrätt.

Laxgott se 2012-03-25

 Kycklingsaltimbocca, italiensk sallad, gurka och några små tomater....
 
Italiensk sallad 8 port.

5 dl makaroner/spagetti (hade Strozzapreti pasta)
2 burkar babymorötter á 130 g
2 äpple Royal gala
2 inlagda gurkor
180 g strimlad rökt skinka
200 g djupfrysta ärter

dressing:
ca 4 msk majonnäs
ca 1,5 dl gräddfil
2,5 msk senap (stark-söt)
lite salt, socker och svartpeppar

Koka makaroner/pasta mjuka. Häll av kokvattnet och kyl snabbt under rinnande vatten. Lägg ärterna i en kastrull med så mycket vatten som precis täcker dem. Låt koka upp och ta från plattan. Häll i 1 dl kallt vatten. Låt svalna. Häll bort kokvattnet. Skär morötterna i småbitar och skala och tärna äpplen. Tärna gurkorna. Blanda i en skål pasta, morötter, äpple, gurka, strimlad skinka och ärterna. Blanda till dressingen och häll den över salladen. Rör om och låt salladen ta smak en stund i kylen före servering.

Kycklingsaltimbocca se 2012-02-26 men i slutet hällde i 1 dl vitvin och lät den nästan koka in. Smaken blev riktigt god!!!

 Mjölkchokladkaka...


Mjölkchokladkaka 8-9 bitar

botten:
200 g kex ( hade smörkex)
0,75 g smält margarin
1 dl hallonsylt
fyllning:
4 dl vispgrädde
200 g Philadelphia naturell
200 g mjölkchoklad (hade Fazer blå mjölkchoklad)
dekoration:
hallon/jordgubbar, strössel mm

Lägg bakplåtspapper på botten och gör en remsa runt sidorna på en kakform med löstagbar botten ( hade en med ca 23 cm diameter). Smula sönder kexen och blanda med smält margarin. Tryck ut smulorna i formen med baksidan av en sked. Bred på hallonsylt. Smält chokladen i en vattenbad och låt svalna. Vispa grädden och vänd i Philadelphia. Tillsätt chokladen och blanda till en jämn smet. Bred den över hallonsylten. Täck med plast och ställ i frysen över natten. Ta ut ca 2 timmar före serveringen och ställ i kylen. Dekorera med hallon/ jordgubbar, strössel mm.

Riktig trevlig dag med massor av prat, mat och Alfabet!!!!!!!!!!!!!!

Ha det/


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0