Dagens meny: fläskfilé i ugn, hasselbackspotatis, sallad, créme brûlée samt frystömningskaka 2012-04-01

Gjorde fläskfilé i ugn ( brynte och kryddade och hade i ugn tills köttet var 75 grader). Hade samtidigt hasselbackapotatis i ugn. Lilla J och stora J gillar Jensens favoritsås till kött så det köptes in också. Salladen blev: krispsallad, små körsbärstomater, gurka, apelsin samt saft av 1 blodapelsin.

 fläskfilé, hasselbackspotatis, sallad, Jensens favoritsås, några morötter och svartvinbärsgéle...

Till efterrätt Lilla J:s favorit Créme brûlée.
 
 Créme brûlée

Till kaffet blev det frystömningskaka dvs hittade lite rabarber samt frysta hallon i frysen.

Frystömningskaka ca 16 bitar

4,5 dl socker
6 ägg
4,5 dl vetemjöl
200 g frysta rabarberbitar
0,5 dl socker
250 g frysta hallon  ( ta vad du har ca 450 g tex jordgubbar, hallon, blåbär, rabarber mm om du har "vattniga" bär  blanda med lite potatismjöl med bären) 
ca 100 g margarin
lite pärlsocker

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg frysta rabarberbitar i en kastrull med 0,5 dl socker. Låt koka ca 5 minuter. Ta bost från plattan. Blanda i frysta hallonen. Vispa socker och ägg pösigt. Sikta i vetemjölet. Bred kakan i en långpanna klädd med bakpapper. Fördela rabarber/hallon över och hyvla margarinet på. Strö över lite pärlsocker. Ställ plåten mitt i ugnen och sänk temperaturen till 175 grader och grädda ca 20-30 minuter. Pröva med en sticka att kakan är klar. Låt svalna. Skär i rutor och servera med vaniljsås.

 Frystömningskaka.....

Régalez-vous!!!!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0