Dagens meny: Caponata, köttfärsbiffar med salsiccia och banankaka 2012-04-22

Det blev italienska influenser igen i maten: Caponata, köttfärsbiffar med salsicciakorv. Efterrätten blev banankaka med grädde och hackad choklad.



Caponata 6 port.

1 aubergine (ca 400 g)
salt
1 röd lök
1 zucchini (ca 300 g)
1 gul paprika
1 röd paprika
lite olivolja för stekning
500 g krossad tomat med basilika
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
2 tomater
50 g kapris (1 burk)
½-1 dl hackad färsk basilika
garnering:
svarta oliver
½ dl pinjenötter

Tvätta och skiva aubergine i ca 1 cm tjocka skivor och strö salt på dem. Låt dem "gråta" ca 30 minuter. Skölj och torka de och skiva i mindre bitar. Skala och hacka löken i skivor. Skiva zucchini och skär paprikor i bitar (ta bort kärnorna först). Stek löken en liten stund i en kastrull. Tillsätt auberginebitar, zucchini och paprika. Häll i krossade tomater. Krydda med salt och svartpeppar. Sätt locket på kastrullen och låt småputtra ca 15 minuter. Tillsätt tomaterna i bitar, kapris och basilika. Låt småputtra ca 5 minuter till. Häll i en serveringsskål, garnera med svarta oliver, pinjenötter och lite färsk basilika. Gott till kryddiga köttbullar, köttfärsbiffar mm.



Köttfärsbiffar med salsiccia 12 st

ca 500 g köttfärs
1 röd lök
2 st salsicciakorvar á ca 120 g/st (med vitlök, olja och piripiri)
1 ägg
2 tsk oregano

Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka löken och stek den en liten stund och låt svalna. Lägg köttfärsen i en skål och blanda i löken, innehållet av slasicciakorvarna, ägg och oregano. Forma till biffar (12 st.) och lägg de på bakpappersklädd ugnsplåt. Stek i mitten av ugnen i 200 grader ca 15 minuter.



Banankaka 12 bitar (rätt så stora)

200 g rumsvarmt margarin
2 dl socker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 dl havrekli
2,5 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 tsk malen pomeransskal
3 bananer
1 dl vispgrädde
garnering: färdig kristyr

Sätt ugnen på 175 grader.Vispa margarin med socker. Tillsätt ett ägg i taget och vispa mellan. Blanda ihop vetemjöl, havrekli, kanel, pomeransskal och bakpulver. Skala och mosa bananerna. Tillsätt i äggsmeten torra ingredienserna, bananmos och grädde och blanda med slickepott till en jämn smet. Häll i bakpappersklädd form ca 25x35 cm.  Grädda i mitten av ugnen i 175 grader ca 30-35 minuter. Låt svalna och dekorera med kristyr.
Gott till är vispad grädde med grovt hackad choklad.

Allt blev riktigt gott!!!

Régalez-vous!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0