Dagens efterrätt : italiensk jordgubbskräm 2012-04-21





Italiensk jordgubbskräm 5 port.

300 g jordgubbar + några till dekoration
500 g mjölk (= ca 4,75 dl)
30 g vit choklad
20 g maizena
50 g socker
1,5 tsk vaniljsocker
skal av 1 citron
garnering:
100 g jordgubbsmos
1,5 msk florsocker

Snoppa, tvätta och torka jordgubbarna. Lägg de i en skål och mixa eller i en matberedare. Hacka chokladen i mindre bitar och riv skalet av citronen. 
Häll mjölken i en kastrull och koka upp. Ta bort från plattan och tillsätt hackad choklad och citronskal. Ta 200 g av jordgubbsmoset och häll i mjölkblandningen och blanda väl.  Sikta maizena och vaniljsocker i en skål samt blanda i sockret. Häll lite i taget av mjölk/jordgubbsblandningen i skålen (med maizena..)och blanda väl. Häll allt i en kastrull och låt koka upp. Ta bort från värmen och häll i portionsformar. Låt svalna en stund och ställ de sedan i kylen minst ett par timmar. Det blir 5 st á 1,5 dl /portion. Du kan spara de i kylen 4-5 dagar.
Före servering blanda jordgubbsmoset med florsocker och häll lite ovanpå varje portion samt några hela jordgubbar.

Régalez-vous!! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0