Dagens bakning och meny: Jordgubbstårta, kokt potatis, torsk med citronparmesan o glass och jordgubbar 2012-04-29

Lilla J ska ha tårta på jobbet imorgon och bakade en jordgubbstårta.



Jordgubbstårta ca 8 port.

100 g margarin
1 dl vatten
2 ägg
2 dl socker
200 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Kräm:
2 dl vatten
0,75 dl socker
1 msk potatismjöl
2 äggulor
saften av en halv citron
Garnering: 
jordgubbar (eller andra frukter och bär)

Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp margarin med vatten och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt vatten/margarinblandning. Blanda vetemjöl med bakpulver och vaniljsocker och rör försiktigt ner i smeten. 
Häll i en smörad och bröad form ( pajform med fördjupning). Grädda i 200 grader i nedersta falsen ca 15-20 minuter. Låt svalna. 
Fyllning: Blanda alla ingredienser utom citronsaften i en kastrull och värm upp till nästan kokpunkten.  Rör försiktigt. FÅR EJ KOKA!!!! Låt svalna och blanda sedan i citronsaften.
Man kan göra lätt för sig och köpa citronformage (pulver) och göra den efter instruktioner på paketet.
Fyll fördjupningen med citronkräm/citronformage och dekorera med skivade jordgubbar (eller andra frukt och bär).



Det var ett tag sedan vi hade fisk och köpte torsk och gjorde torsk med citronparmesan.



Torsk med citronparmesan 4 port.

4 tjocka torskportionsbitar
salt
1,5 fiskbuljongtärning + 4 dl vatten
1,5 dl torrt vitt vin
50 g margarin
50 g parmesan
saft av 3 citroner
1 dl finhackad persilja
0,5 dl vispgrädde

Strö salt på fisken. Lös upp buljongtärningar i vatten och vin i en kastrull och sjud fisken sakta i ca 5 minuter.
Smält margarin på svag värme med parmesan och tillsätt citronsaft och persilja. Låt småkoka en liten stund och tillsätt grädde.  Såsen har rätt kraftig citronsmak. kokt potatis, rivna morötter med apelsin samt kokt ägg är gott till.

Det är så gott med fisk men rätt så dyrt kostade långt över 200 kronor /kg. 

Régalez-vous!!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0