Dagens meny: Slottsstek, kokt potatis, svartvinbärsgéle, pressgurka och dansk äppelkaka med vaniljvisp 2011-09-18

Stora J och svärmor på middag. Gjorde slottstek, kokt potatis, svartvinbärsgéle, pressgurka och till efterrätt dansk äppelkaka med vaniljvisp.

Slottsstek

Se fler recept från Kurisutina på kokaihop.se.

Pressgurka 4 pers.(receptet från Vår kokbok)

2 msk ättiksprit (12%)
2 msk socker
1 nypa salt
1 dl vatten
lite hackad persilja
½ gurka

Skär gurkan i tunna skivor med osthyvel. Blanda lag av ättika, socker, salt och vatten. Häll lagen över gurkskivorna och strö med hackad persilja över. Gurkskivorna bör ligga i lagen någon timma före serveringen.  

Dansk äppelkaka

Se fler recept från Gäst på kokaihop.se.

Det fattas bilder och jag har lagt nya men de blir lika stora som frimärke och syns inte om man kopierar receptet på bloggen,  så här en bilder av kakan:
  Dansk äppelkaka    med vaniljvisp.

Riktigt riktig god med härlig smak av kardemumma!!!

Régalez-vous!!!!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0