Dagens meny: Kokt potatis, kokt torsk med äggsås, sockerärter och efterrätt små nektarin-jordgubbspajer med mandelmassa 2011-09-04

Svärmor och Lilla J hemma på söndagsmiddag som vanligt. Det var länge sedan vi åt fisk och alla gillar kokt torsk med äggsås och sockerärter. Såg i tidningen : Baka nr 3/2011 receptet Små rabarberpajer med mandelmassa.  Ingen utom jag är förtjust i rabarber så jag gjorde pajen med nektarin och färska jordgubbar istället.

  pajdeg med nektarinbitar
 några jordgubbar till
  fyllning på
  färdig nektarin-jordgubbspaj
 lite vaniljsås och några färska jordgubbar till mmmmmmmm..............
Min variation av receptet:

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
175 g smält margarin
Fyllning:
100 g mandelmassa
riven skal av 1 citron 
2 dl créme fraiche
1 dl råsocker
3 ägg
2 nektrainer
ca 40 små jordgubbar /form
Till servering:
vaniljvisp
några färska jordgubbar

Pajdeg: Blanda ihop mjöl, bakpulver, vaniljsocker och socker i en bunke. Smält margarinet och tillsätt det, blanda snabbt ihop till en deg. Ta fram 4 små pajformar och tryck ut degen i botten och längs kanterna. Ställ i kylen medan du gör fyllningen. Sätt ugnen på 200 grader.
Fyllning: dela och skala nektarinerna i 8 bitar var och lägg på botten av formarna. Lägg på jordgubbarna. Riv mandelmassan fint. Skrubba citronen i hett vatten och riv av skalet. Vispa ihop créme fraiche och råsocker, och tillsätt äggen ett i taget. Blanda ner mandelmassa och citronskal. Häll smeten över nektarin och jordgubbarna och grädda i ca 20-25 minuter. Servering: vispa upp vaniljvisp och servera med den och färska jordgubbar.

Régales-vous!!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0