Dagens meny: Höstgryta, kokt potatis, morot/apelsinsallad och till efterrätt pannocatta 2011-09-11

Lilla J var hos en kompis så det var bara Stora J , svärmor och jag till middag idag. Gjorde på morgonen färdigt pannacotta och köpte lite svenska jordgubbar till den. Gjorde en höstgryta med renskav/viltskav och kokta potatis. Sallad blev rivna morotter blandat med 1 st apelsin

  Höstgryta med renskav/viltskav 4 port.

480 g renskav/viltskav
1 röd lök
lite margarin
15 st krossade enbär
lite salt, svartpeppar
3 dl grädde
1 köttbuljongtärning
1 msk soja
1 burk kantareller om du inte ha färska
0,5 dl lingonsylt

Skala och hacka löken. Fräs den i lite maragrin på en stekpanna. Häll i en större gryta. Stek fryst renskav/viltskav tills den fått lite färg och dela den i mindre bitar. Stek den med krossade enbär och salta och peppra. Häll den i grytan. Tillsätt grädde, buljongtärning och soja. Låt koka på svag värme under lock ca 10 minuter. Låt svampen rinna av och lägg dem i grytan. Låt grytan bli varm och smaksätt med lingonsylt. Servera med kokt potatis.

  Pannacotta 4 port.

5 dl mellangrädde
1 dl gelésocker multi
1 tsk vaniljsocker

Blanda samman ingredienserna i en kastrull och låt koka i 30 sekunder. Häll upp i glas och ställ i kylen. Ringla över sylt eller bär eller frukter.
Jag hittade hos grönsakshandlarn färsk svenska jordgubbar. Smakade riktigt gott!!!

Régales-vous!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0