Dagens efterrätt: Varm chokladfondant med kardemumma 2011-09-03

Åkte till landet i fredags och hem på lördag. Lilla J skulle komma och äta med oss så tänkte göra riktigt god efterrätt. Gjorde hemmagjord klyftpotatis med kotletter och béarnaisesås samt varma chokladfondant med kardemumma ( receptet är av Leila Lindholm : Leila bakar i Frankrike). 

  Varm chokladfondant med kardemumma 4 port.

120 g mörk choklad, 70%
120 g margarin
1,5 dl strösocker
4 ägg
1 nypa svarta kardemummakärnor, stötta
1 msk kakao
margarin till formarna
till servering
vaniljglass och färska hallon

Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj 4 st ugnsfasta portionsformar noggrant och rikligt med margarin.
Smält chokladen och margarinet i ett vattenbad.
Stöt kardemumman i mortel.
Vispa ägg med strösocker och kardemumma fluffigt.
Rör i kakaon i äggsmeten.
Vänd varsamt ihop äggsmeten med chokladen.
Fyll formarna med smet och stoppa genast in dem i ugnen och grädda fondanten i mitten av ugnen i ca 8-10 minuter. De ska vara lösa och rinniga i mitten. ( det är viktigt att inte smeten får stå innan man fyller upp formarna och gräddar bakverken. Då hinner den sjunka ihop.)
Gott med glass och färska hallon. Riktigt goda!!!!!

Régales-vous!!!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0