Dagens bakning: Filmjölkskaka 2011-09-13

Hade filmjölk över efter jag bakat småbröd i loppisformar. Stora J och jag kan inte dricka filmjölk så jag får använda filmjölk i baket i stället. Det blev Filmjölkskaka. Blev riktigt riktigt god. Gillar att kakan smakar mycket kryddor. Jag måste alltid smaka kakorna när de fortvarande är varma med ett glas kallt mjölk. Oftast blir smaken helt annat när kakan har svalnat.

  Filmjölkskaka 

5 dl vetemjöl
2 tsk soda
1 tsk malen nejlika
1 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
1 tsk kardemumma
2 paket á 42,5 g russin
3 dl filmjölk
2 dl socker (Hade bara 1 dl rörsocker så tog 1 dl strösocker till)
1 dl flytande margarin (Milda culinesse)

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda torra ingredienser utom sockret. Blanda sockret med filmjölken. Blanda filmjölken och margarinet med torra ingredienser. Häll i en smord och bröad kakform. Grädda i nedersta falsen i 175 grader ca 1 timme. Pröva med en sticka att kakan är färdig. Låt svalna.
Blir saftig och god!!

Régalez-vous!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0